TERMINY SZKOLENIA

Szkolenie w systemie e-learning.

Twoja idealna sylwetka to nie tylko wynik diety i ćwiczeń, to sposób myślenia o sobie, to tworzenie dobrych nawyków i mentalności.

Zapewne wiesz o tym, że dużo ważniejsze od najlepszego treningu jest odpowiednie żywienie. Dlatego też dział dietetyki poświęcony jest rozwiązaniu problemów z nieodpowiednim żywieniem. Każda dieta, nawet najbardziej irracjonalna, może być dobra, ale tylko w danym przypadku!

Wiedza na temat prawidłowego odżywiania to niezbędny element osiągania sukcesu i trwałych zmian Twoich własnych, jak i Twoich podopiecznych. Praca Trenera Personalnego to połączenie 3 funkcji:

 

1

Trener

2

Dietetyk

3

Psycholog

 

Jeśli chcesz być najlepszym trenerem, to musisz wiedzieć, że osoby które poprowadzisz powierzają Tobie swoją metamorfozę, liczą na sukces, który musisz z nimi uzyskać.

 

PFS® Podstawy Dietetyki to moduł stworzony z myślą uporządkowania wiedzy z zakresu dietetyki, podstaw żywienia i technologii. Każdy z nas jest na "jakiejś" diecie.  Czy jest ona do końca zbilansowana i racjonalna? Czy pozwoli zachować pełny dobrostan organizmu - potocznie zwany zdrowiem?


Moduł ten to podstawa w rozpoczęciu swojej przygody w świecie dietetyki. Teorii i modeli żywienia jest dużo. Aby zrozumieć na czym one polegają trzeba zdobyć podstawową wiedzę na temat cząstek elementarnych w świecie dietetyki: tłuszczy, białek, węglowodanów, witamin i składników mineralnych ich wzajemnym oddziaływaniu, przyswajaniu oraz mechanizmów za to odpowiedzialnych.
Po przebytym szkoleniu będziesz wiedział dlaczego sięgasz po żywność, które z produktów wybierać by świadomie kształtować swoją sylwetkę oraz w jaki sposób przechowywać te produkty. Dodatkowo dowiesz się prawdy odnośnie indeksów, markerów i technik stosowanych w dietetyce.
 


Czego nauczysz się na szkoleniu?

  • Budowy układu pokarmowego
  • Roli każdego fragmentu przewodu pokarmowego
  • Dlaczego układ pokarmowy jest najbardziej zabezpieczony przed patogenami
  • Czym jest smak i apetyt
  • Dlaczego kończymy spożywanie posiłku
  • Dlaczego jesteśmy głodni
  • Skąd bierzemy energię na ruch
  • Czym jest Indeks sytości
  • Jakie produkty wybrać by uzyskać deficyt energetyczny
  • Dlaczego nie możemy spożywać posiłków o jednym smaku
  • Dlaczego wasi podopieczni nie będą szczęśliwi jedząc na okrętkę kurczaka, jaja, wołowinę, warzywa
  • Dlaczego 1 kostka czekolady jest smaczniejsza niż 4 tabliczka (zjedzona w jednym posiłku)
  • Czym jest kaloria
  • Czym jest bilans energetyczny
  • mineralnych (makro i mikro elementach)
  • witamin (rozpuszczalnych w wodzie i tłuszczach)
  • błonnika pokarmowego
  • białek / aminokwasów (współczynnik NPU)
  • węglowodanów (mono-, di-, poli-, oligo- sacharydów)
  • Rola Makroskładników odżywczych skutki ich niedoborów i nadmiarów: tłuszczy (NKT, JNKT, WNKT, NNKT, zasada Harrisa odnośnie WNKT)
  • Korelacje pomiędzy witaminami, składnikami mineralnymi i makroskładnikami diety
  • Zalecenia IŻŻ
  • Który posiłek w ciągu dnia powinien być największy
  • Rola śniadania 
  • Woda skutki odwodnienia i przewodnienia
  • Dlaczego woda jest hipotonikiem
  • Wodę czy może izotonik / hipertonik / hipotonik
  • Jaką wodę spożywać
  • Ile wody spożywać
  • Skład ciała człowieka
  • Jak wygląda sylwetka sportowca, a jak osoby otyłej
  • Czym jest PPM, CPM, PAL
  • Jak obliczyć energetykę posiłku (wzór czy może kalorymetria pośrednia albo bezpośrednia)
  • Dlaczego wzory różnią się od siebie?
  • W jaki sposób dobrać energetykę by uzyskać pożądany efekt
  • Wstęp do otyłości
  • Wskaźniki masy ciałaW jaki sposób czytać opakowania
  • E - 160a - sama chemia (czy to gwarantowany nowotwór)?
  • Czy słodzik = nowotwór = Aspartam ?
  • Czy wszystko co chemiczne = nowotworotwórcze?
  • Jak oszukiwany jesteś przez producentów żywności Na jakich tłuszczach smażyć ?
  • W jaki sposób przechowywać żywność ?
  • Straty witamin podczas obróbki kulinarnej
  • Czym różnią się orzechy laskowe od migdałów
  • Jakie warzywa wybrać
  • Cytryny czy truskawki, a może czerwona papryka - gdzie jest więcej witamin?
  • Pieczywo - które wybierać.

 

 

Kompensacja wiedzy z szeroko pojętej dietetyki w pigułce!

Materiały w wersji elektronicznej.

Po dokonaniu płatności uczestnik otrzymuje nielimitowany dostęp do platformy e-learningowej, gdzie znajdują się wszystkie materiały szkoleniowe:

- skrypt szkoleniowy
- prezentacja
elektroniczna
- nagrania wykładów z dietetyki (e-learning).

 

Dostęp do platformy uczestnik otrzymuje drogą mailową po dokonaniu płatności (po otrzymaniu informacji o zmianie statusu płatności na aktywny).

Szkolenie PFS® Podstawy Dietetyki nie kończy się egzaminem.

 

 

Uczestnik otrzymuje elektroniczny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu PFS® Podstawy Dietetyki.

 

Jesteśmy akredytowani przez REPs Polska
To szkolenie posiada 8 punktów CPD (Continue Professional Development). 

 

Szkolenie dostępne jest w cenie 380 zł 250 zł!

 

 

 

Filmy

Rekomendowane kursy

Umów się z doradcą
Skorzystaj z naszego doświadczenia umów się na bezpłatną konsultację.
Wypełnij formularz