Szkolenie w wersji LIVE odbywa się w formie webinaru w profesjonalnej platformie internetowej. Szkolenie będzie składało się z części teoretycznej .W czasie trwania webinaru będą mogli Państwo zadawać pytania oraz rozmawiać z prowadzącym.
Cukrzyca jest jedną z najczęściej występujących chorób przewlekłych, dotyka osób w każdej grupie wiekowej. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) prognozuje, że do 2030 roku cukrzyca będzie siódmą z najczęstszych przyczyn zgonów na świecie. Wyróżniamy dwie główne postaci tej choroby. Cukrzyca typu 1 jest schorzeniem autoimmunologicznym, w którym dochodzi do zniszczenia przez układ odpornościowy komórek trzustki produkujących insulinę. Cukrzyca typu 2 to choroba cywilizacyjna, często występująca jako następstwo nieodpowiedniego stylu życia, nieodpowiedniej diety czy nadmiernej masy ciała.
Dodatkowo, oprócz cukrzycy coraz częściej słyszymy o insulinooporności, stanie przedcukrzycowym. Niebezpieczna jest również cukrzyca ciążowa. Żywienie stanowi istotny element prewencji oraz leczenia chorób związanych z gospodarką węglowodanową. Odpowiednio dobrana dieta może pomóc ustrzec się przed cukrzycą typu 2 lub pomóc bez pomocy leków zapobiec przekształceniu się stanu przedcukrzycowego w pełnoobjawową cukrzycę typu 2.
Nie wymagamy wcześniejszych uprawnień, szkolenie jest otwarte dla wszystkich zainteresowanych osób.
1 dzień - 4h
Sobota: 09.00 - 13.00
Materiały w wersji elektronicznej.
Po dokonaniu płatności uczestnik otrzymuje nielimitowany dostęp do platformy e-learningowej, gdzie znajdują się wszystkie materiały szkoleniowe.
Dostęp do platformy uczestnik otrzymuje drogą mailową po dokonaniu płatności (po otrzymaniu informacji o zmianie statusu płatności na aktywny).
Uczestnik otrzymuje certyfikat uczestnictwa w szkoleniu PFS® DIETETYKA W CUKRZYCY.
Jesteśmy akredytowani przez REPs Polska.
To szkolenie posiada 6 punktów CPD (Continue Professional Development).
Szkolenie dostępne jest w cenie 380 zł 220 zł.